Individuele coaching

‘Meer mens
in je werk.’

‘Elke levensfase vraagt wat anders.
Soms is het tijd te accelereren en soms is het tijd voor rust en reflectie’

  • Hoe breng jij je dagen door op je werk?
  • Ga jij fluitend naar je werk of stap je iedere ochtend met een steen in je maag op je fiets of in je auto?
  • Wil jij meer jezelf zijn op je werk?
  • Loop je telkens tegen dezelfde dingen aan in het werk of in de samenwerking met je baas of je collega’s?
  • Vraag jij je af hoe je meer balans krijgt tussen privé en werk?

Jezelf leren kennen is de basis om goede keuzes te kunnen maken. Om te weten wat jij belangrijk vindt in je werk. Om te weten wat jij nodig hebt om jezelf te zijn op je werk. Om je werk lekker te kunnen doen. Om te bepalen wat jou van nature moeiteloos afgaat (en waar jouw talent dus ligt). Om te bepalen waar jij in wilt groeien en waar jij afscheid van wilt nemen. Jouw vraag is het startpunt.

Als coach begeleid ik je met een neutrale blik, warmte, een scherp oog en een luisterend oor bij jouw ontwikkeling en groei. Door goed te luisteren naar jouw verhaal en veel prikkelende vragen te stellen. Door een veilige ruimte te scheppen waarin alles wat er in jou speelt de ruimte krijgt. Door jou te helpen jouw eigen antwoorden te vinden. Door alert te zijn wanneer jij onbewust van een inzicht of gevoel wegloopt. Want alleen door eerlijk naar je eigen gedachten, gevoelens en emoties te kijken, door ze werkelijk te doorvoelen, is verandering mogelijk. 

Individuele coaching

In het individuele coachtraject van Buithenkans staat zelfreflectie centraal. Je wordt je bewust van de mens die jij bent in je werk en de interactie die je hebt met je werkomgeving. Met ervaringsgerichte oefeningen, spellen en wandelingen in de natuur krijg je inzicht in jezelf. Jij bepaalt wat je wilt ontwikkelen. Vervolgens ga je experimenteren met nieuw gedrag. In 5 gesprekken in een periode van ongeveer 4 maanden doorlopen we de cirkel van ontwikkeling (bijlage).

Loopbaancoaching

Wat verwacht jij van je werk? Alleen brood op de plank of ben je op zoek naar meer bevlogenheid en creativiteit? Wil je met meer energie en plezier je werk doen? Wil je meer, maar vind je het lastig om dit te realiseren? Toe aan een volgende stap? Of wil je eindelijk voor jezelf gaan beginnen? Op zoek naar een nieuw perspectief na het verliezen van je baan als gevolg van reorganisatie of ziekte?

Ook de individuele loopbaancoaching van Buithenkans start met een interne dialoog. In de externe dialoog ga jij de buitenwereld laten weten wie jij bent en wat jij doet. Stap voor stap:
– ontdek jij wat je in huis hebt
– krijg je zicht op het werk en de werkomgeving die bij je past
– breng je in kaart welke stappen jij gaat zetten om daar te komen
– heb je vaardigheden geleerd om daar te komen.

In het loopbaanlemniscaat (bijlage) wordt weergegeven uit welke ingrediënten de begeleiding kan bestaan. Afhankelijk van je vraag gaan we 4 tot 6 maanden aan de slag.

Fit&Fluitend aan het werk workshops

Voor organisaties die willen investeren in vitaliteit en werkplezier bieden wij inspirerende (online) workshops.

Een werkgever wil graag vitale, zelfbewuste medewerkers die zich met overgave, energie en passie inzetten voor werk dat bij hen past. Medewerkers die flexibel en wendbaar zijn om mee te gaan in de veranderingen in de organisatie óf kiezen voor ander werk als de koers van de organisatie niet meer aansluit.

Voor medewerkers betekent dit niet wachten op veranderingen ‘van boven’ of ‘van buiten’, maar zelf initiatief en actie ondernemen. Om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkeling. Om goed voor jezelf te zorgen. Met de Fit&Fluitend workshops krijgt de medewerker de sleutel zelf in handen. De meest duurzame verandering ontstaat immers van binnenuit!  Kenmerkend voor de workshops zijn interactie en reflectie. De focus van de workshop kan liggen op leren van elkaar over je bevlogenheid, werkenergiebalans, vitaliteit, talentontwikkeling of loopbaanontwikkeling. 

Voor MEE Noord verzorgden wij onlangs een online workshop Fit&Fluitend aan het werk met de focus op bevlogenheid en werkenergiebalans. Hoe ga je Fit&Fluitend aan het werk in een werkomgeving die in korte tijd ingrijpend is veranderd door het vele online thuiswerken en blended hulpverlenen? Wat doet dat met je bevlogenheid? De 56 deelnemers kregen inzicht in hoe bevlogen zij op dit moment zijn en aan welke knoppen zij kunnen draaien om hun werkenergiebalans te verhogen. Zij gingen hier in breakoutrooms actief over in gesprek met elkaar.

  

 

Wat vinden klanten?

Ik heb bij MEE Friesland gezien hoe Sandra medewerkers weer kan laten bloeien en stralen! Sandra is een gedreven en sprankelende persoonlijkheid die haar vak verstaat. Ze is oprecht in de ander geïnteresseerd en kan goed luisteren. Met haar positieve en realistische insteek, procesinzicht en coachingsvaardigheden krijgt Sandra mensen in beweging. Ook schuwt zij niet om haar eigen netwerk in te zetten omwille van het resultaat. Een echte verbinder! Ik heb met plezier samengewerkt en zal in de toekomst ook zeker gebruikmaken van Sandra’s deskundigheid.

Tineke Veenma-Koster

Interim HR-manager en organisatie-advies, Koster consulting

Download ‘De cirkel van ontwikkeling’

Download 'Het loopbaan-lemniscaat'

Wil je beter zicht krijgen hoe jij in je element bent op je werk? Doe dan de elemententest.

Net als ieder ander heb jij unieke kwaliteiten die typerend zijn voor jou. Zo ontstaat bij iedereen een bepaald persoonlijkheidstype. Om inzicht te krijgen in de kenmerken van een type kun je metaforen gebruiken. Wij gebruiken de elementen lucht, vuur, water en aarde als metaforen voor de verschillende types.

Aanmelden voor de gratis weblogs

Je bent succesvol aangemeld.