Individuele coaching

‘Meer mens
in je werk.’

‘Elke levensfase vraagt wat anders.
Soms is het tijd te accelereren en soms is het tijd voor rust en reflectie’

  • Hoe breng jij je dagen door op je werk?
  • Ga jij fluitend naar je werk of stap je iedere ochtend met een steen in je maag op je fiets of in je auto?
  • Wil jij meer jezelf zijn op je werk?
  • Loop je telkens tegen dezelfde dingen aan in het werk of in de samenwerking met je baas of je collega’s?
  • Vraag jij je af hoe je meer balans krijgt tussen privé en werk?

Jezelf leren kennen is de basis om goede keuzes te kunnen maken. Om te weten wat jij belangrijk vindt in je werk. Om te weten wat jij nodig hebt om jezelf te zijn op je werk. Om je werk lekker te kunnen doen. Om te bepalen wat jou van nature moeiteloos afgaat (en waar jouw talent dus ligt). Om te bepalen waar jij in wilt groeien en waar jij afscheid van wilt nemen. Jouw vraag is het startpunt.

Individuele coaching

In het individuele coachtraject van Buithenkans staat zelfreflectie centraal. Je wordt je bewust van de mens die jij bent in je werk en de interactie die je hebt met je werkomgeving. Met ervaringsgerichte oefeningen, spellen of wandelingen in het bos krijg je inzicht in jezelf. Jij bepaalt wat je wilt ontwikkelen. Vervolgens ga je experimenteren met nieuw gedrag. In 5 gesprekken in een periode van ongeveer 4 maanden doorlopen we de cirkel van ontwikkeling (bijlage).

Loopbaancoaching

Wat verwacht jij van je werk? Alleen brood op de plank of ben je op zoek naar meer bevlogenheid en creativiteit? Wil je met meer energie en plezier je werk doen? Wil je meer, maar vind je het lastig om dit te realiseren? Toe aan een volgende stap? Of wil je eindelijk voor jezelf gaan beginnen? Op zoek naar een nieuw perspectief na het verliezen van je baan als gevolg van reorganisatie of ziekte?

Ook de individuele loopbaancoaching van Buithenkans start met een interne dialoog. In de externe dialoog ga jij de buitenwereld laten weten wie jij bent en wat jij doet. Stap voor stap:
– ontdek jij wat je in huis hebt
– krijg je zicht op het werk en de werkomgeving die bij je past
– breng je in kaart welke stappen jij gaat zetten om daar te komen
– heb je vaardigheden geleerd om daar te komen.

In het loopbaanlemniscaat (bijlage) wordt weergegeven uit welke ingrediënten de begeleiding kan bestaan. Afhankelijk van je vraag gaan we 4 tot 6 maanden aan de slag.

Fit&Fluitend aan het werk workshops

Wil je liever in een groep aan de slag met jouw loopbaan, persoonlijke ontwikkeling of vitaliteit? Neem dan eens een kijkje op www.fitenfluitendaanhetwerk.nl voor inspirerende workshops. Voor organisaties die investeren in vitaliteit en werkplezier.

Wat vinden klanten?

Ik heb bij MEE Friesland gezien hoe Sandra medewerkers weer kan laten bloeien en stralen! Sandra is een gedreven en sprankelende persoonlijkheid die haar vak verstaat. Ze is oprecht in de ander geïnteresseerd en kan goed luisteren. Met haar positieve en realistische insteek, procesinzicht en coachingsvaardigheden krijgt Sandra mensen in beweging. Ook schuwt zij niet om haar eigen netwerk in te zetten omwille van het resultaat. Een echte verbinder! Ik heb met plezier samengewerkt en zal in de toekomst ook zeker gebruikmaken van Sandra’s deskundigheid.

Tineke Veenma-Koster

Interim HR-manager en organisatie-advies, Koster consulting

Download ‘De cirkel van ontwikkeling’

Download 'Het loopbaan-lemniscaat'

Wil je beter zicht krijgen hoe jij in je element bent op je werk? Doe dan de elemententest.

Net als ieder ander heb jij unieke kwaliteiten die typerend zijn voor jou. Zo ontstaat bij iedereen een bepaald persoonlijkheidstype. Om inzicht te krijgen in de kenmerken van een type kun je metaforen gebruiken. Wij gebruiken de elementen lucht, vuur, water en aarde als metaforen voor de verschillende types.

Aanmelden voor de gratis weblogs

Je bent succesvol aangemeld.