Deep Democracy Workshops

‘Leren luisteren naar alle stemmen’

Workshops Deep Democracy

Deep Democracy? Is dat iets politiekerigs? Iets vaags met de stem van de minderheid? Eindeloze therapeutische praatsessies? Een methodiekje? Een way of life? De beste manier om Deep Democracy te leren kennen is het ervaren.

Regelmatig organiseren wij een interactieve introductieworkshop van 2 uur in het Noorden. Na de introductieworkshop weet je wat het is, óf het iets voor je is en heb je een idee hoe je het in jouw dagelijkse praktijk zou kunnen toepassen. Ons boeit het na 5 jaar nog steeds. We blijven leren hoe we Deep Democracy kunnen toepassen in ons persoonlijke en professionele leven.

Agenda Deep Democracy Noord

September 2019 Introductieworkshop open inschrijving
Januari 2020 Masterclass Deep Democracy Hanzehogeschool door Sandra

Alle trainingsactiviteiten worden ook in company aangeboden en kunnen op maat worden gemaakt. Ook kunnen wij ingezet worden als neutrale gespreksleiders bij (complexe) samenwerkingsvraagstukken in organisaties of in samenlevingsprocessen.

Workshop Deep Democracy voor raadsleden

In deze workshop maak je als raadslid op een interactieve manier kennis met Deep Democracy. Je leert de visie op democratie kennen en ervaart verschillende tools voor dialoog en besluitvorming. Deep Democracy biedt een actieve manier om snel allerlei invalshoeken boven tafel te krijgen en met elkaar te onderzoeken. Het nodigt uit om een kwestie van allerlei kanten te bekijken. Enerzijds gaan staan voor je mening én tegelijkertijd diep te luisteren naar de ander. Met name naar afwijkende ideeën en meningen. Want daar zit vaak een bron van innovatie. Door met respect voor ieders mening de dialoog én discussie aan te gaan, kunnen gezichtspunten veranderen. En soms blijf je gewoon tegenover staan, maar dan is er in ieder geval naar elkaar geluisterd. 

Deze workshop wordt op aanvraag gegeven. 

Introductieworkshop

In onze introductieworkshops van 2 uur leer je de filosofie van Deep Democracy kennen en laten we je een aantal basistools van Deep Democracy ervaren.

Trainers: Sandra Buith of Lian Nijenhuis

Tarief (excl. 21% BTW): € 60,-, kom je met meer dan betaal je per persoon € 50,-

Masterclass Deep Democracy

Voor de Hanzehogeschool verzorgen wij een Masterclass Deep Democracy van 2 avonden als onderdeel van de leergang positieve psychologie. In de masterclass leer je hoe Deep Democracy behulpzaam kan zijn in het vergroten van het welbevinden in (werk)relaties. Je leert de filosofie van Deep Democracy kennen en interventies toepassen; in organisaties, in de maatschappij, thuis of bij jezelf.

Aantal deelnemers: minimaal 12 deelnemers en maximaal 15 deelnemers.

Trainer: Sandra Buith.

Sandra Buith

Sandra Buith

Kenmerkend voor Sandra: enthousiast, nieuwsgierig, optimistische aanmoediger, oprecht, verbinder, open blik. Sandra is moeder van 2 dochters en woont in Oentsjerk.  

Lian Nijenhuis

Lian Nijenhuis

Kenmerkend voor Lian: sportief, nuchter, eerlijk, energieke aanjager, verbinder, open blik. Lian is moeder van 3 dochters en woont in Mildam.

Aanmelden of meer informatie?

Ik wil graag:

9 + 2 =

Wat vinden deelnemers?

De training heeft mij veel gebracht. Met Deep Democracy maak je zichtbaar wat de échte issues zijn in een groep. Samen kom je tot oplossingen die je alleen nooit had bedacht. Er komt meer evenwichtigheid in inbreng in een groep. Het biedt ruimte voor nuanceringen in standpunten. Het lijkt alsof je tegenover elkaar staat, maar dat blijkt niet altijd zo te zijn. Er blijken meer raakvlakken te zijn dan je van tevoren dacht. Uit de groep halen wat er echt speelt en wat er moet. Mensen komen op een oordeel -loze manier in gesprek.

Carolien Coerts

Teamcoach/Trainer

Aanmelden voor de gratis weblogs

Je bent succesvol aangemeld.